Grădină Dan

 

Când Dan a formulat brief-ul proiectului, își dorea să includă o bucătărie de vară, piscina cu deck retractabil, completarea trotuarului de gardă din jurul casei, lărgirea parcării încât să încapă 2 mașini și conceperea unei grădini de prezentare în fața casei. 

 

Am compus zona din față (de la stânga la dreapta) astfel: am înlocuit gardul cu vecinul (cel existent era din plasă bordurată simplă) cu un gard din lemn, material ce se regăsește și în alte puncte ale amenajării. Imediat lângă, parcarea a fost redimensionată încât să acomodeze 2 vehicule în loc de unul. Apoi, între parcare și aleea de acces pietonală am compus grădina de prezentare, delimitata pe partea cu parcarea printr-o bordură joasă, din corten și blocuri de lemn intercalate. Această parte a grădinii a fost imaginată cu plante perene cu înflorire succesivă, cu un look naturalist. După aleea pietonală, care a păstrat amprenta celei inițiale dar cu un alt finisaj (gresie de exterior de culoare gri antracit), urmează spațiul de depozitare al pubelelor. Pubelele vor fi amplasate într-un lift automatizat, iar atunci când nu este nevoie de ele vor fi ascunse privirii, sub pîmânt. Tot în această zona este partea umbrită a grădinii din față, care a fost tratată ca rock garden. Aici vor fi montate roci într-un layout care să imite cât mai natural un cadru de pădure, pe care vor crește mușchi. Scena va fi completată prin plantarea ferigilor, rezistente la umbră.

 

Mai departe, zona din lateralul casei găzduiește grupuri de plante perene, rezistente la umbră și penumbră.

 

În grădina din spate sunt gândite 3 funcțiuni importante: piscina ce se acoperă cu un deck retractabil automatizat peste care se poate circula, zona de firepit si bucătăria de vară. Toate cele 3 sunt accesate de pe o alee din lemn, la centru regăsindu-se peluza din amestec de semințe de trifoi, flori de câmp și gazon. 

 

Vegetația înaltă este existentă în totalitate, noi adăugând etajul mediu și jos. 

 

Pe scurt:

Zonă: Frankfurt, Germania

Suprafață: 615 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

An: 2020