Grădină Raluca & Dan

Situat în proximitatea lacului Mogoșoaia, Raluca și Dan și-au dorit ca terenul lor să fie transformat într-o grădină călduroasă, care să se încadreze în aspectul cvasi-natural al locului.

Deși nu aveau încă finalizat proiectul locuinței pe structură de lemn pe care o vor fi construit, au avut viziunea de a dezvolta partea de landscaping pentru a se asigura că toate merg mână în mână încă de la început.

Cerințele au fost clare și simple, de la prima conversație. Raluca și Dan și-au dorit un fire-pit din materiale naturale, un tei parfumat și un grup de cireși în partea din față a grădinii, terasa umbrită cu glicină, ghivece și jardiniere care să țină locul balustradei, și în rest un look natural. Ne-au lăsat mână liberă în compunerea spațiului și al compoziției vegetale, iar deschiderea lor față de propuneri a fost atât de mare încât nu și-au dorit modificări însemnate ale proiectului.

Grija pentru biodiversitate și-a spus cuvântul, acceptând să facem o grădină prietenoasă pentru păsări, arici și insecte, prin alegerea anumitor plante ce oferă loc de adăpost și hrană pentru acestea.

Ca intervenții tehnice, am ales împreună îngroparea burlanelor și conducerea apelor pluviale către un spațiu de colectare și dispersie lentă, în sol, totul ascuns vederii sub peluza naturală de trifoi pitic.
Pe scurt:

Zonă: Mogoșoaia

Suprafață: 369 mp

Proiect: Gedeus

An: 2019

Estimare începere șantier: 2020