Spațiu pentru fumat

Locul pentru fumat face parte dintr-un proiect mai mare, fiind un element de sine stătător. Designul este dominat de o structură metalică organică care urmărește pe alocuri fațada clădirii. Această structură din metal este alcătuită din bare care se continuă pe toată suprafața zonei și servesc ca suport pentru plante cățărătoare cu frunze persistente.

 

Delimitarea locului pentru fumat este realizată prin panouri semitransparente și colorate, care au rolul de protecție împotriva curenților de aer și vînturilor puternice. Pentru o ventilație mai bună locul pentru fumat este neacoperit iar protecția împotriva ploii este realizată prin acoperișul clădirii care iese în consolă peste jumătate din suprafața locului de fumat. De asemenea, spațiul a fost astfel modelat pentru a se încadra sub prevederile Legii Nr. 15/2016, cu privire la organizarea spațiilor de fumat.


Tot spațiul aflat de jur imprejurul clădirii este amenajat cu specii de plante decorative prin frunziș și coloristică. De asemenea, datorită dispunerii frunzelor de tip spic, aceste specii de graminee pot crea dinamism cu ajutorul curenților de aer. Plantele sunt dispuse pe etaje de înălțime – urcând treptat înspre clădire.


Spațiul pentru fumat este dotat cu mese de tip bar, bănci de sprijin, coșuri de gunoi prevăzute cu scrumiere și jardinere cu specii de plante curgătoare. Rastelurile pentru biciclete sunt alcătuite dintr-o structură metalică prevăzută cu jardinere. Toate jardinerele vor fi dotate cu sistem de irigație automat și cu senzor pentru precipitații.

Pe scurt:

Zonă: Brașov

Suprafață: 357 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Bogdan Mihalache

An: 2019