Terasă Constantin

 

Penthouse-ul lui Constantin are o terasă cu o suprafață extrem de generoasă, dar care nu a avut atins adevăratul potențial. Iar Constantin și-a propus să rezolve această necesitate contractându-ne pentru proiectarea și execuția amenajării. Rezultatele dorite au fost deopotrivă să transforme locul în unul mai plăcut șederii în aer liber, dar și să crească valoarea proprietății.

 

Inițial nu avea o temă clară a proiectului, iar gândul principal era doar să găsească pe cineva care să aducă niște jardiniere în care să planteze tuia, astfel încât să obțină mai multă intimitate față de vecini. Dar consultându-ne, și inspirat de portofoliul nostru și ideile care au urmat, am creionat o temă complexă ce cuprindea alte specii de plante mai rezistente și mai potrivite spațiului, jardiniere de beton si metal custom-made, suporturi pentru liane, ridicarea jacuzzi-ului pentru a avea deschidere vizuală peste parapetul terasei, spații de depozitare, toate puse în  valoare de un sistem de iluminat pe măsură.

 

Pe laturile scurte ale terasei am ecranat vederile de la blocurile vecine prin plantarea deasă a bambusului auriu. Pe latura din dreapta am construit pentru acesta o jardinieră din beton, iar pe partea stângă l-am plantat în jardiniere metalice mobile, îmbrăcate în lemn. Am păstrat deschidere vizuală deasupra parapetului de pe latura lungă, de unde se pot privi Cotroceniul, Grădina Botanică și chiar Palatul Parlamentului. Pe acest parapet am montat jardiniere spațiate între ele, plantate cu mixuri de specii perene, curgătoare pe partea centrală și erecte înspre margini.  Mixuri asemănătoare de plante au fost puse și în jardinierele mobile de la baza parapetului. Pe aticul de la terasa superioară am montat continuu jardiniere în care am plantat iederă, ce va înverzi inclusiv pe timp de iarnă această parte masivă a construcției. Pe peretele adiacent ușii dinspre bucătărie am compus un spațiu cu jardiniere etajate în care am sădit plante aromatice. 

 

Iluminatul a fost gândit pentru a spori mai mult vizibilitatea pe timpul nopții în zona de stat cea mai frecventată, rămânând mai discret în zonele de plante sau interes secundar. Așa că deasupra canapelei din paleți am montat o ghirlandă luminoasă suspendată, pe peretele exterior al apartamentului am prevăzut 2 aplice bidirecționale, iar perimetral deckului de la jacuzzi și sub capacul parapetului am fixat benzi LED. Tot iluminatul a fost făcut cu lumină caldă. 

Pe scurt:

Zonă: București

Suprafață: 75 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

 Execuție: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Clara Oprea Design / Luca Perene

An: 2020