Terasă winebar

 

Winebarul are accesul principal în interiorul unui gang, lucru care predispune spațiul la curenți de aer permanenți. Protejarea împotriva vânturilor și diminuarea curenților a fost cerința principală, urmată de crearea locurilor de consum în picioare și așezat, și înverzirea gangului.

 

Conceptul a constat în propunerea unei structuri metalice autosusținute, care îmbracă peretele de acces al barului și zona centrală a culoarului. Structura are design și funcționalitate versatile, ce înglobează deopotrivă zone de șezut, zone de tip standing-bar și jardiniere din lemn, de diferite dimensiuni.

 

Jardinierele găzduiesc plante curgătoare și agățătoare evergreen (care rămân verzi și pe timp de iarnă), specifice condițiilor de umbră și semiumbră, de tipul ferigilor, saschiului sau iederei. În zonele mai luminate am propus în jardiniere plante aromatice: rozmarin și levănțică.

 

De pe structura centrală, plantele agățătoare își continuă traseul îmbrăcând tavanul, crescând pe plasa metalică propusă. Tavanul este și locul de prindere pentru jocul de corpuri de iluminat și sticle suspendate, care întregesc atmosfera și ajută la crearea identității spațiului. Din loc în loc, pe structura metalică au fost montate casete transparente din plexiglas, iluminate cu bande LED, în care sunt expuse sticle de vin.

 

Structura centrală este permeabilă atât fizic cât și vizual, clienții putând ocupa spațiul interior sau perimetrul exterior.

 

La intrarea în gang au fost propuse 2 structuri cu jardiniere, așezate stânga-dreapta culoarului central. Acestea au rolul de a diminua curenții de aer din zona de acces, având în considerare blocarea doar parțială a spațiului, astfel încât să rămână vizibil și atrăgător de la stradă. Structura din stânga flanchează rastelul de biciclete montat protejat, spre interiorul amenajării.

 

Zona îndepărtată a gangului se termină în o terasă înălțată, mobilată cu mese și scaune de exterior, și jardiniere mai încăpătoare montate perimetral, pe care sunt prinse în consolă bănci. În jardiniere am gândit crearea unui gard viu evergreen, care să protejeze spațiul de curenții de aer veniți din această direcție.

Pe scurt:

Zonă: Romană, București

Suprafață: 100 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

An: 2019