Green reception, Aviatorilor 8

 

Dorința boardului de administrare de la Aviatorilor 8 a fost de a aduce un nou look și o atmosferă reîmprospătată recepției clădirii, cu scopul de a transforma spațiul de la intrare în unul mai primitor atât pentru angajați cât și pentru vizitatori și clienți. Schema de plantare pe care am ales-o este în corelare cu “jungla urbană” – conceptul care definește fondul plantat al întregului sit.

 

Suportul de lucru a fost dat de jardiniera cu formă organică, existentă, care funcționează în fapt ca o mască pentru ghivecele plantelor deoarece nu este etanșă și nici hidroizolată la interior. Am înlocuit exemplarele de Areca cu o comunitate de plante ușor de întreținut, ce formează un micro-ecosistem în care indivizii din specii diferite pot rezista mai bine eventualilor dăunători.

 

Am profitat de zonele largi ale jardinierei pentru a monta plante ce necesitau mai mult spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor. Astfel, am întrețesut în schema de plantare specii mai înalte (Strelitzia, Monstera), de dimensiuni medii (Zamioculcas, Sansevieria, etc.), dar și plante curgătoare cu creștere rapidă (Philodendron, Epipremnum, Hedera) ce vor îmbrăca în scurt timp peretele jardinierei. Am folosit plante în general cu frunze verzi, cu jocuri de textură date de forma și dimensiunea foliajului, evitând cu intenție plantele colorate intens sau prea pestriț.

 

De asemenea, pentru a asigura durabilitatea amenajării și pentru o mentenanță facilă am instalat un sistem de irigare automat, prin micro-dripping. Sistemul de irigare și spațiile libere dintre plante au fost acoperite cu ardezie naturală, al cărei gri antracit contrastează cu albul pereților jardinierei si pune amenajarea în evidență. 

Pe scurt:

Zonă: București

Suprafață: 10 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

 Execuție: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Adela Niculae

An: 2021