Acum că ai văzut cine suntem și ce facem

Dacă citești asta, deja ne-ai zis și tu câte ceva despre tine

Ai ales să locuiești la curte, deci ai o afinitate către natural și întelegi importanța vegetației și rolul pe care îl are asupra psihicului uman.
Totodată înțelegi că grădina ta nu e numai a ta, o împarți cu o multitudine de insecte, păsări și chiar mici mamifere, pe care le tolerezi sau chiar îți plac și le apreciezi. Măcar în mare parte. Că altfel nu ne-ai mai chema pe noi, ci ți-ai fi betonat deja singur toată curtea. Și nici atunci nu ai fi scăpat de insecte și pânzele de păianjeni.
Știi că ceva la un moment dat va mănânca frunzele plantelor, și este normal pentru ca spațiul tău exterior face parte dintr-un ecosistem. Dar nu te panichezi, că niște frunze ronțăite nu înseamnă o tragedie, și ne chemi pe noi, care încercăm să te scăpăm de musafirii nepoftiți, pe cât posibil cu substanțe prietenoase cu mediul.
Vom gândi un spațiu în care să atragem insectele benefice, păsările cu colorituri și triluri încântătoare, și dacă ai noroc poate își face casă la tine în curte chiar și un arici. Dar pentru asta nu trebuie sa aruncăm frunzele toamna.

Te cunosc, ne asemănăm

Credem că biodiversitatea este importantă, așa că va fi o latură importantă pe care o vom avea în vedere atunci când vom concepe proiectul pentru spațiul tău.
Îți vom propune peluze alternative și prietenoase cu mediul, din amestec de trifoi și flori de câmp. Pentru că deja știi că gazonul rulou arată ca în filme numai în UK unde plouă întruna. Că în clima noastră locală trebuie să consumi enorm de multă apă să irigi gazonul, că este extrem de sensibil la boli și dăunători și suferă atacuri dese la care cineva trebuie să vină să îl stropească. Deja știi că indiferent cât efort ai depune, în gazon apar mereu buruieni (aduse de vânt și păsări) și nu ești dispus să stai cu fundul în sus să le piguli.
Și sigur nu vrei să îți consumi energia și timpul să îl tunzi o dată sau chiar de două ori pe săptămână, vara. Mai ales că în sfârșit acum ai zona aia de lounge pe care ți-ai dorit-o de atâta timp și care te așteaptă să te relaxezi în comfort, lângă un pahar de vin, rece și sec.

Te cunosc și știu că iubești natura. Că vrei un spațiu pentru oameni, în care să crești, nu să te conservi. Că vrei un spațiu pe care să îl împarți. Că adori plantele și ploaia.

Citeste mai mult