Curte de lumină bloc Moxa

 

Curtea interioară se află într-un bloc de locuințe proaspăt reabilitat, și contribuie la iluminarea și aerisirea casei scării.

 

Investitorul și-a dorit o amenajare care să îmbunătățească experiența noilor locatari, și totodată să creeze un spațiu mai primitor și plăcut în holul de intrare. Înainte să intervenim, spațiul era strict utilitar, iar odată cu amenajarea noastră a atras rapid potențiali cumpărători pentru locuințele libere.

 

Pentru că este un spațiu ce se desfășoară pe verticală și este vizibil de la toate etajele, am construit un treiaj metalic înalt până la etajul al doilea. În timp va fi îmbrăcat în iederele plantate la bază.

 

Întâi de toate am montat stratul drenant, pe care l-am separat de substratul vegetal printr-o folie de geotextil. Plantele alese sunt specii rezistente în condițiile de umbră deasă ale locului. Astfel, iederele vor forma un fundal verde tot timpul anului și vizibil și de la etajele superioare; bulgărele de zăpadă (călinul) va fi accent vertical și va încânta prin florile albe, mari; ferigile și pachisandra formează covorul verde; iar mulciul protejează spațiul de apariția buruienilor și oferă nutrienți plantelor.

 

Este o amenajare în nuanțe verzi, decorativă pe tot parcursul anului, simplă și elegantă, exact cum și-a dorit beneficiarul.

Pe scurt:

Zonă: Moxa, București

Suprafață: 5 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

 Execuție: Gedeus & Loisir

An: 2021