Grădină George & Adriana

Grădina cum este prezentată mai sus constituie doar etapa I a amenajării, urmând ca în primăvara 2020 să fie finalizată conform proiectului dezvoltat.

 

În etapa I, George și Adriana au construit partea de hardscape și unele părți din softscape. Practic, am finalizat sistematizarea verticală a terenului, piscina naturală, zona de lounge formată din zidurile de sprijin cu trepte, deck-ul și pontonul. 

 

Ca viziune de ansamblu, am creat alături de George și Adriana un proiect de grădină cu aspect natural, în care se vor regăsi multe ierburi decorative, alei ușoare și permeabile și puncte de belvedere către amenajare și către lacul Floreasca, din imediata vecinătate. Iubitori ai înotului, am imaginat pentru cei doi tineri, ca piesă principală în designul grădinii, piscina naturală alături de ansamblul lounge-ului.

 

Piscina naturală (în engleză swimming pond), este de fapt un iaz compartimentat astfel încât pe laterale cresc plante acvatice iar pe zona centrală se poate înota. Apa comunică între cele 3 compartimentări, iar sub zonele cu plante sunt montate straturi de pietriș cu granulații diferite, ce au rolul dezvoltării unui microbiom sănătos care împreună cu plantele purifică apa. Practic, în locul clasicului tratament cu clor din piscinele obișnuite, ne ajutăm de natură pentru a obține o zonă de înot curată și eco-friendly. Complementar cu plantele, a mai fost montat si un sistem de curățare ce folosește raze ultraviolete.

 

Zona de lounge a fost imaginată și pe urmă construită, folosind ziduri de sprijin și trepte din corten – un tip de oțel conceput special pentru a rugini. În timp, va trece de la aspectul obișnuit al oțelului la un portocaliu deschis. Cu timpul se va matura și își va închide nuanța. Deckul este construit pe structură metalică, este din lemn natural, iar în dreptul piscinei trece peste apă luând funcțiunea de mic ponton.

 

În etapa a 2-a a lucrării vom acoperi liner-ul piscinei cu lemn și vom aduce aleea de pietriș la stadiul final, modificându-i structura și extinzând traseul de circulat. De asemenea, vom finaliza partea de softscape prin întregirea compoziției plantate și vom suprînsămânța peluza de gazon cu semințe de trifoi pitic pentru a face trecerea către o peluză sustenabilă. Tot în etapa a 2-a va veni și rândul grădinii din față, unde vom amenaja un drum de servitute, cu separări din corten și grupuri de plante. Gardul va fi și el schimbat pe două dintre laturi.

Pe scurt:

Zonă: Floreasca, București

Suprafață: 1.638 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

Execuție: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Luca Perene / Augment / AEI Audit Energetic Industrial / Tehno Utilaj Service

An: 2019