Biroul Anei, perete de mușchi

Ana și-a dorit ca biroul din locuința ei să fie înverzit, iar pentru că programul încărcat nu îi permite să se ocupe de îngrijirea plantelor, a ales soluția cea mai potrivită, cu mentenanță zero: peretele din mușchi stabilizați.

 

Mușchii Stabilizați (prezervați) – sunt plante naturale, ale căror sevă a fost înlocuită cu un lichid 100% ecologic și biodegradabil. Astfel, prin înlocuirea sevei cu un amestesc ecologic de apă și glicerină, se obține o plantă care nu mai necesită irigare și lumină.  

 

Mușchii îsi păstrează postura naturală și flexibilitatea, precum și culoarea. Aranjamentele cu astfel de plante necesită un nivel foarte scăzut de întreținere, o ocazională aspirare a prafului fiind suficientă pentru a-și menține aspectul proaspăt și impecabil, dar și culoarea vie, pentru un timp îndelungat.  

 

Este general cunoscut că plantele de birou influențează starea generală a utilizatorilor într-un mod pozitiv. Efectele imediate sunt reducerea stresului, mărirea dozei de optimism și inducerea calmului și a liniștii. De asemenea, s-a demonstrat că cei care lucrează în prezența plantelor au rezultate mai bune decât cei care stau închiși într-un spațiu monoton.

Pe scurt:

Zonă: București

Suprafață: 4 mp

Execuție: Gedeus & Loisir

An: 2020