Grădină Adina

 

În cazul grădinii Adinei, considerentul principal în proiectare a fost crearea intimității, atât în interiorul proprietății cât și față de vecini.  

 

Pentru obținerea unui design armonios, spațiul exterior a fost conceput într-un dialog strâns cu arhitectura casei. Astfel, am respectat prezența formelor arcuite, preluând cursivitatea acoperișului curbat al casei în layoutul aleilor. Ca materiale, am ales utilizarea cortenului, în concordanță cu finisajul roșiatic al fațadelor.  

 

Firepit-ul reprezintă piesa principală a grădinii, îndeplinind atât funcțiunea de spațiu de relaxare cât și de punct focal în cadrul amenajării. Este format dintr-o banchetă ce înglobează și un șezlong construit custom, masa cu piesa de foc și spațiu de depozitare pentru lemne, toate străjuite de zidurile de sprijin din corten. Acestea din urmă reprezintă un proiect în sine, complex prin forma fațetată, și unic prin design.  

 

Între elementele ce vor fi construite custom, am propus cele 2 paravane din lamele de corten, ce au rolul de a feri privirile utilizatorilor spațiului față de ferestrele băii matrimoniale și ale dormitorului copilului. 

 

Cu un caracter distinct față de restul grădinii, am creat zona de rock garden, vizibilă din spatiul interior prin peretele vitrat. Este un spațiu cu elemente minerale (pietriș și roci monolit), definit prin mușchi, ferigi și bușteni naturali, toate subordonate unui perete de apă înglobat în vegetație.

 

Pentru a spori funcționalitatea grădinii a fost realizată bucătăria de vară cu spațiu de dining, acesteia fiindu-i atribuite jardiniere cu plante utilitare, aromatice.

Pe scurt:

Zonă: Ghimbav, Brașov

Suprafață: 560 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Clara Oprea Design

An: 2020

Estimare începere șantier: 2022