Grădină Mihai & Magda

 

Grădina lui Mihai și a Magdei a lăsat imaginația să scoată la iveală modalități inedite de îmbunătățire a apariției împrejurimilor existente.

 

În concordanță cu designul interior, cei doi și-au dorit sa abordăm amenajarea grădinii în stilul industrial. Astfel, am integrat materiale precum metal ruginit, elemente gri antracit, beton aparent și microciment, toate îmbinate pentru a oferi un feeling rough, dar armonios expuse pentru a crea un spațiu primitor și pe gustul beneficiarilor. 

 

Elementele custom-made din corten cărora le-au fost adăugate corpuri de iluminat și ele personalizate, fac gradina să atragă atenția asupra lor în timpul zilei, iar noaptea să dea viață unui nou peisaj, cald și dinamic.   Pe lângă dinamica luminilor din paravanele de corten, focul zonei de fire pit, gramineele, iedera pe suporți metalici și bambusul scot grădina din contextul urban și creează un spațiu intim, primitor, dar modern în același timp, în care prietenii se pot strânge să petreacă momente relaxante.  

 

Dorința implementării unui grătar a dus la realizarea unei zone dedicate acestuia, prin extinderea terasei existente. Intimitatea față de vecini a fost obținută prin plantarea unei perdele vizuale de bambuși de dimensiuni mai mari.  

 

Pentru a putea satisface cerințele strict funcționale, precum necesitatea parcării celor două motociclete și depozitarea sculelor pentru grădină, s-a montat garajul special, făcut dintr-un container maritim. Pentru a diversifica spațiile de parcare, o pergolă din tiranți de oțel a fost creată adiacent garajului, astfel încât plantele ce o vor îmbrăca pe viitor să ofere umbră.  

 

Pentru a întregi design-ul grădinii, pentru alei s-au folosit dale din andezit, iar pentru zona de lounge din jurul fire pit-ului s-a optat pentru utilizarea pietrișului stabilizat.  

Pe scurt:

Zonă: Bragadiru, Ilfov

Suprafață: 110 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

 Execuție: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Clara Oprea Design / Luca Perene / City Garden

An: 2020