Despre
noi

Alexandru Pripiș

– peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, AsoP – Filiala Teritorială București-Ilfov și absolvent al Secției de Peisagistică din cadrul Facultății de Horticultură – USAMVB.

Urmăresc cu pasiune abordarea tehnicilor inovative în amenajările peisagere, încurajând realizarea lucrărilor moderne ce pot beneficia de implementarea unor concepte precum “design verde”, sustenabilitate și durabilitate.

De asemenea, mă implic activ la ridicarea nivelului de conștientizare a publicului larg asupra peisagisticii și importanței sale în viața socială, atât la nivel urban cât și rezidențial.

Sunt entuziast al drumețiilor montane cu cortul, ciclo-turismului și petrecerii timpului în natură.

Matei Dumitrescu

– arhitect, absolvent al Facultății de Arhitectură în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – UAUIM

Arhitectura este o reflexie spațială și temporală a modului în care oamenii trăiesc. Suntem pretutindeni înconjurați de arhitectură. Aceasta face parte din viața noastră, din orașele și satele noastre.

Abordarea conceptuală, inserția în context, promovarea tehnologiilor contemporane și inovatoare sunt elementele cheie ce stau la baza fiecărui nou proiect pe care îl dezvolt. Susțin cu entuziasm arhitectura și sunt implicat constant în diverse proiecte de dezvoltare sustenabilă și durabilă a mai multor zone defavorizate din România din punct de vedere al infrastructurii și al mobilității.

Mă consider un visător cu ochii deschiși, pasionat de arte marțiale, de jocuri și jucării, de grafică și benzi desenate. Imi place să reflectez asupra vieții, să citesc, să descopăr și să experimentez.

GEDEUS ia formă în 2009, și se dezvoltă prin membrii săi cu experiențe complementare în arhitectură, peisagistică și horticultură înspre beneficiul utilizatorilor individuali și al societății.

Denumirea GEDEUS își are originea în cursul de Geometrie Descriptivă (ramură a geometriei care se ocupă cu reprezentarea corpurilor din spațiu prin figuri plane, pe scurt GD) predat în perioada facultății, curs ce ne-a trezit interesul. Prin atracția și pasiunea arătată pentru acest obiect de studiu, atribuirea numelui GEDEUS nu a fost decât un pas.

Designul spațiilor evoluează diferit, în multe dintre cazuri fiind necesare cunoștințe conexe. Pentru ca fiecare proiect să poată fi parcurs de la ideea inițială la implementare, am stabilit legături de colaborare cu specialiști din domeniul electric, hidrotehnic, design de interior, arhitectură și construcții civile.

Considerăm peisagistica și arhitectura ca fiind domenii complementare și de importanță egală, pe care le îmbinăm înspre crearea unor spații moderne, contemporane.

GEDEUS oferă servicii de consultanță, proiectare și execuție în domeniul amenajărilor peisagere, în București și în țară.

Documentația oferită în urma realizării unui proiect complet de peisagistică permite realizarea lucrărilor de amenajări grădini nu numai cu echipa noastră de execuție, dar și cu o altă firmă la alegere, sau chiar în regie proprie.

Firmele colaboratoare ale GEDEUS sunt entități cu o bogată experiență în domeniu, portofoliile, calitatea lucrărilor și anii de experiență susținându-le profesionalismul.

Serviciile de proiectare acoperă atât situri mari, multifuncționale (planning teritorial, design urban) cât și spații mici, intime (amenajări grădini, terase).

GEDEUS se adresează atât sectorului privat cât și celui public și non-profit.

* verifică răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre proiectare și modul nostru de lucru aici.

VIZIUNE

GEDEUS | Amenajări Grădini influențează calitatea vieții oamenilor promovând o viziune creativă și o abordare îndrăzneață a proiectelor, spre beneficiul utilizatorului. Căutăm să ne remarcăm urmărind stabilirea unor standarde înalte bazate pe criterii de excelență, educând piața de specialitate din Romania.

Considerăm peisagistica și arhitectura ca fiind domenii complementare și de importanță egală, pe care le îmbinăm înspre crearea unor spații moderne, contemporane.

MISIUNE

Proiectele GEDEUS | Amenajări Grădini îndeplinesc necesitățile și dorintele beneficiarului, îndeamnă la interacțiune socială și sunt construite pentru a educa. Dețin coerență și atitudine, oferă formă ideilor abstracte și crează identitate unică fiecărui spațiu.

VALORI

Respectăm mediul și tradiția, încurajând totodată inovația și creativitatea. Oferim soluții eficiente și diversificate, și tratăm cu flexibilitate fiecare proiect în parte, în funcție de cerințe.

Ne axăm pe nevoile beneficiarului, rămânând dedicați celor mai înalte standarde de etică și integritate profesională.

Alegând serviciile GEDEUS | Amenajări Grădini, vei realiza alături de noi un parteneriat de lungă durată, fiindu-ți aproape cu informații și sfaturi ori de câte ori este nevoie.

PRIVAT

GEDEUS oferă servicii de consultanță și proiectare în realizarea lucrărilor de amenajări grădini și amenajări terase, amenajări acoperișuri verzi, grădini verticale și complexe rezidențiale.

PUBLIC

Oferim soluții creative pentru proiectele de amenajări scuaruri, amenajări parcuri și spatii verzi, amenajări grădini publice, proiecte de design urban, amenajări locuri de joacă pentru copii.

NON-PROFIT

GEDEUS oferă ONG-urilor acces la servicii de consultanță și proiectare peisageră pentru sprijinirea proiectelor educative, de interes social și de mediu, spre beneficiul societății.