Grădină Diana

Un spațiu generos pentru luat masa străjuit de bambus, un balansoar, o mică peluză, vegetație cât cuprinde și un carport cu rastel de biciclete în zona din față au fost o parte dintre cerințele pe care Diana și le-a dorit pentru mica sa grădină.

Diana ne-a provocat să rezolvăm acest proiect prin multitudinea de elemente și funcțiuni dorite într-un spațiu restrâns.

Ne-am jucat cu texturile, îmbinând zone cu pietriș de granulație mică cu zone de piatră mare, rotundă, complementate de zona naturală de peluză din trifoi, rezistentă la călcare și special gândită pentru cei doi băieți. Terasa a fost construită din dale ce își asortează nuanța cu cea a casei, iar în lateralul locuinței se continuă cu o alee construită pe sistemul insulelor de pavaj. Această alee ce face legătura grădinii din față cu cea din spate este flancată pe ambele laturi de grupuri de plante din care fac parte hortensia, heuchera și ferigi, rezistente la umbră. 

Câțiva arbori de talie mică, cu înflorire abundentă, au fost așezați în locuri strategice pentru a oferi intimitate față de vecinătăți.

Un aspect important în dezvoltarea proiectului l-a avut sistemul de iluminat. Mici stâlpi cu lumină caldă, ambientală, urmăresc aleea laterală și terasa, iar ghirlandele luminoase suspendate întregesc atmosfera. De asemenea, am gândit la baza corcodușului roșu un ansamblu de forme sferice, format din bile de buxus și corpuri luminoase de dimensiuni diferite.
Pe scurt:

Zonă: Greenfield, Băneasa

Suprafață: 123 mp

Proiect: Gedeus

An: 2018