Grădină Ștefan

Ștefan și-a dorit o grădină care să fie refugiu de odihnă și relaxare pentru el și familia sa. 

Fiind pasionați de grădinărit, și-a dorit să cuprindem pentru ei o zonă cu flori perene și anuale pe care să le îngrijească singuri.

Pe lista necesităților a mai trecut numai câteva lucruri: o pergolă și un loc de luat masa sub aceasta, un leagăn din lemn pentru copii (pe care l-am așezat la umbra unui grup de mesteceni), neapărat un spațiu îngrădit pentru câine să își poată primi oaspeții nederanjați, și un arbore cu creștere rapidă care să îi protejeze de lumina soarelui balconul din spatele casei.

Aleea din curtea din spate am ales să o construim permeabilă, din dale de piatră naturală înierbate. Am îmbrăcat din loc în loc gardul de tablă (aflat pe două dintre laturile grădinii) cu panouri de lemn pe care vor crește plante agățătoare.

Spatele grădinii este compus din volume de plante dispuse perimetral, succedate de aleea curbă, formând la interior o peluză ecologică din amestec de gazon și trifoi. Grupurile de plante vor încuraja apariția păsărilor, a fluturilor și a altor vietăți folositoare ecosistemului, și vor completa aspectul rustic al grădinii.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată și grădinii de primire din fața casei. Un aspect important al proiectului a constat în dezvoltarea sistemul de iluminat ambiental și cel de securitate.
Pe scurt:

Zonă: Mogoșoaia

Suprafață: 400 mp

Proiect: Gedeus

An: 2013