Grădină Valentin

Primele intervenții în grădina lui Valentin au fost să o eliberăm de vegetația spontană și de vița imbătrânită. Ne-am dat seama de la început că pergola veche, din structură metalică și învelitoare din policarbonat, va trebui înlocuită.

 

În partea din spate a curții Valentin are o veche magazie, folosită atât ca spațiu de depozitare cât și pe post de garaj. Am refăcut fațada magaziei, tratând lemnul pentru un grad sporit de rezistență, iar apoi am vopsit totul în nuanțe de alb și bleau astfel încât să punem în evidență nervurile naturale, totul într-o notă contemporană.

 

Benzile auto degradate au fost înlocuite și retrasate cu pavaj de tip cărămidă, dispus în os de pește. Sub pergola nouă din lemn, am pavat spațiul cu gnais, o piatră naturală. Pe gardul opus ușii de acces în casă, pergola se termină cu un perete din lemn cu scânduri dispuse vertical. Din acesta ies în consola o zonă de șezut și o poliță. Zona de pergolă din proximitatea intrării este acoperită pentru protejarea împotriva intemperiilor și a soarelui, iar zona băncii este liberă, lumina fiind filtrată doar prin grinzi de lemn dispuse transversal.

 

Grătarul vechi a cărui construcție a fost începută și neterminată a fost demolat și refăcut sub altă formă și dispunere. Bineînțeles, cărămizile celui vechi au fost refolosite la construirea celui nou, iar finisajul celui din urmă a fost ales ca tencuială simplă gri, aparentă.

 

La partea de vegetație am salvat hortensia existenă, mare și superbă, iar în restul amenajării am creat o compoziție din graminee. Peluza a fost creată prin însămânțare, din amestec de gazon cu trifoi.

Pe scurt:

Zonă: București

Suprafață: 213 mp

Proiect: Gedeus & Loisir

Management de proiect: Gedeus & Loisir

Execuție: Gedeus & Loisir

Colaboratori: Luca Perene / Inttech

An: 2019