Mobilierul in Amenajari de Gradini

Introducere

Orice proiect de amenajari gradini si amenajari curti are, sau ar trebui sa aiba pe lista de obiective principale, relaxarea si confortul clientului, ambele sporite de alegerea unui mobilier de gradina potrivit.

Mobilierul de gradina este un tip de mobilier construit special pentru a rezista conditiilor de afara. Calitatea unui mobilier de exterior poate fi verificata in functie de urmatoarele caracteristici: sa aiba o durata de viata garantata cat mai lunga, sa aiba rezistenta fizica sporita, sa nu se degradeze de la radiatiile UV, sa aiba un grad de permeabilitate cat mai mic (nu vei vrea sa te asezi pe un scaun care e imbibat in apa dupa o ploaie si care se usuca greu) iar sezutul sa nu fie construit din materiale ce se pot incalzi sau raci foarte mult.

In functie de specificitatile fiecarui proiect in parte de amenajari gradini si amenajari curti, , acestea pot fi mobilate cu mese si scaune de exterior, sezlonguri, gratar de gradina mobil sau din caramida, umbrele si marchize, hamace, balansoare, trambuline, mobilier pentru locuri de joaca (tobogan, leagan, nisipar etc.), canapele si fotolii de gradina.

Mobilier de gradina din comert

In comert exista o mare plaja de produse de exterior cu care sa iti poti mobila curtea. Inainte de a cumpara piesele de mobilier de gradina trebuie sa iti stabilesti un buget. Avand in vedere ca in Romania vremea nu ne permite folosirea mobilierului de exterior pentru durata intregului an va trebui sa ai in calcul si unde anume il vei depozita pe timp de iarna, ferit de zapada.

In functie de stilul ales in activitatile de amenajari gradini si amenajari curti, va trebui sa alegeti si mobilierul. In gradina romantica se poate opta pentru mobilier realizat din fier forjat, in gradina romaneasca poate fi folosit mobilierul de lemn, in timp ce in gradina moderna se potriveste mobilierul geometric realizat din sticla, ratan sau metal.

De obicei, o mare parte a pieselor de mobilier de gradina din comert sunt vandute in seturi masa + 4 sau 6 scaune/fotolii, si sunt realizate din ratan. Alege pentru locurile de sezut perne din poliester. Acestea respira, se curata usor si se usuca repede. Daca locuiesti intr-o zona in care vantul este puternic, ia in considerare si greutatea mobilierului. Nu uita sa cumperi o umbrela sau un parasolar destul de mare incat sa iti umbreasca cat mai mult din masa si locul de sezut. Ferite de razele soarelui, materialele se vor decolora intr-un ritm mult mai lent.

Mobilier de gradina construit la comanda

In unele cazuri, datorita structurii spatiului care trebuie amenajat, din lipsa unor anumite produse care sa se gaseasca in comert sau din dorinta de a da un plus de valoare unui proiect de amenajari gradini si amenajari curti, se apeleaza la comandarea unui mobilier personalizat.

Un exemplu concret este cazul in care doresti sa adaugi zidului de sprijin din gradina functiunea de loc de stat. Un tamplar poate crea pe baza unui proiect sau schite de la designer acest sezut din lemn. Mobilierul de exterior facut la comanda poate fi chiar mai ieftin decat anumite produse similare din comert.

Sfatul nostru pentru alegerea pieselor de mobilier de exterior este sa consultati un peisagist. Va va indruma catre produse durabile si confortabile, care sa sa armonizeze cu stilul gradinii prin culoare, materiale si forme si care sa aduca un plus de valoare proiectului dumneavoastra de amenajari gradini si amenajari curti

Landelijke Tuin - Loungebank Lounge Set

Set mobilier de exterior din ratan

 965690_382276468556738_738226679_o

Banca in consola, construita la comanda

c08680dab109fbf16efd7f0d53745a92 (1)

Banca din gabion

298058_526837264024601_1638171832_n

Banca moderna, din beton, cu sezut din lemn si o nisa luminata la interior

Casa a Girona

Pat suspendat, de exterior (realizabil la comanda)

7091b4fb3aea6d23e20f3cdfc7a5791c

Pavilion din lemn, realizabil la comanda